BLOG 3: LICHTINVAL

" Ongelofelijk! Wàt geniet ik toch van mijn lievelingsseizoen; de lente! Al was ze aan de late kant dit jaar en tikken we inmiddels tropische temperaturen aan. Vanaf kerst tel ik de dagen af, want dan worden ze weer langer. Al kan ik ook echt wel genieten van kaarsen aan en ander gezellig wintergekneuter in huis en van de mooie kleuren in de herfst.

Heel vroeg in de ochtend, fluiten tientallen merels me wakker om de nieuwe dag aan te kondigen. Dan zet ik het raam nog iets verder open en draai ik me nog even om. Die laatste anderhalf uur slaap ik zo lekker, met de wetenschap dat er weer een prachtige dag aankomt. En dan tijdens het ontbijt, genieten van wat de eerste zonnestralen doen met de kleuren in ons huisje. Rembrandt is er niks bij. Prachtige stillevens en schilderijen.

 

Daarom vind ik het ook zo gaaf om lichtinval een mooie rol te laten spelen in ruimtes! Sfeermaker nummer één wat mij betreft en bepalend voor de rest van je keuzes; muur- en vloerkleuren, raambekleding, waar kun je planten zetten, etc. Lijkt me te gek om eens dit soort roosters te kunnen verwerken als sfeervolle roomdividers. "