BLOG 5: MEDITERRAANS

Sinds onze reis naar Andalusië, inmiddels heel wat jaren terug, proberen we de life- en woonstyle naar ons nederige Nederland en stulpje te halen.

Werken om te leven, in plaats van andersom, zoals zoveel mensen in Nederland wel verkiezen. Niet altijd even makkelijk toe te passen dus. Alles wat we doen, doen we met passie. Waar en bij wie het kan, open in emoties en temperament en uiteraard, liefst wekelijks genieten van gezellig samen eten en fijne, mooie omgeving opzoeken. Soms even mañana mañana, stilstaan, nadenken en genieten van de klein(st)e dingen.

Maar vooral ook ons huisje inrichten met de inspiratie uit Zuid-Spanje of andere warmbloedige landen. In de zomer bloeit de Oleander, de Bougainville en blauwe regen in ons tuintje en doen we een siësta onder het sfeervolle rieten afdak.

Binnen zorgt de mediterraanse invloed voor een warme sfeer. Die extra mooi tot haar recht komt door de combinatie met het strakke zwart van de statige, industriële deuren. Ze lijken de vloertegels in de hal te omlijsten. Het contrast werkt heel mooi samen.