BLOG 6: RUST

Door de mix van drie verschillende stijlen, vond ik het erg belangrijk om rust te creëren.

Door eerst vanuit een centraal punt in de ruimte te kijken en daarna vanuit twee andere punten waar je vaak zit of werkt, kun je overzicht krijgen en keuzes maken.

 

Vanuit de eethoek, ons centrale punt, kijken we vooral op de rechterwand en ramen. Daarom besloot ik het rustgevende groen op die muur, door te trekken in de keuken.

De raamkanten, kregen beide dezelfde gordijnen en raambekleding. Ook bij de voordeur, die nu zichtbaar is door de glazen deur.

Rieten rolgordijnen vanwege de natuurlijke tegenhanger voor het strakke industriële en de sfeervolle lichtinval. De zachte okergele gordijnen, die we nog hadden, mochten blijven. Ze blenden mooi als mediterrane kleur, met het rieten gordijn, de groene kleur op de muur en kozijnen, het warme grijs van de vloer en terra op de andere muur.

Door deze lijnen door te trekken, lijkt de ruimte ook optisch groter. De posterwand staat verder naar voren en dat wilde ik ook benadrukken voor de dieptewerking.

Wel koos ik posters gebaseerd op het kleurenpalet dat toegepast is in de rest van de ruimte(s). Met als basis groentinten dichtbij het groen van de muur. Ook voor de accesoires die erbij staan, weer om die rust te krijgen, ondanks de drukke posters.

De twee wandjes die als doorkijk/coulissen werken vanuit de zithoek, kijkend richting eethoek, liet ik crèmewit. De kleurrijke, aanwezige lange muur met terra én een wandschildering, is al aanwezig genoeg. Wit vind ik een te harde combi, het warmere crème geeft meer zachtheid.

Rust geven ook de vensterbanken van bamboeblad. Warm kleurend met de goud gespoten verwarming, matchend met de buffetkast en terugkomend in het aanrechtblad. Ook hierdoor ontstaat een soort lijn die je omsluit.