BLOG 8: EENHEID

De vloertegels in de hal, komen straks terug in de wc, die als één van onze volgende projecten op de planning staat.

De keukenvloer, komt straks terug op de overloop, net als de groene tegeltjes die op de keukenbar zitten en de grijze vloer in woonkamer en eethoek, komt straks terug in de slaapkamer.

 

Zo wil ik een eenheid creëren die je ervaart als je door onze woning loopt. Maar ook door accessoires te gebruiken, die de kleur hebben van de basiskleuren in het huis; grijs, groen, zwart, hout (of bamboe, riet) en goud.

Door ze niet allemaal bij elkaar te zetten, maar over alle ruimtes te verdelen zodat het her en der terug komt, ontstaat één geheel. Al is het maar in een klein detail.

Niet erin doorslaan natuurlijk, dan wordt het wat saai en wel heel erg stylistisch. Hoewel…..zelfs planten kies ik op hun kleur soms, theedoeken en de voerbakken van Pip en Juul ook 😀.

De zithoek bijvoorbeeld is een verfrissende afwisseling. Het glas in lood raampje, met op mediterrane gebaseerde kleuren, bepaalt de sfeer.

Het was erg leuk om net zo lang te zoeken naar bijpassende kussens en plaid. Het vloerkleed, kussen in rotan stoel en tegeltjes op verhoginkje, geven het kleurrijke Mexico sfeertje.

Omdat alles door de basiskleuren omringd wordt, ontstaat toch dat eenheidsgevoel. Leuk om terug te horen dat mensen vinden dat alles klopt. Dat is precies wat ik wilde bereiken.